کشتی اسکورت شده آمریکا در تنگه هرمز هدف قرار گرفت + تصاویر موقعیت کشتی زمین گیر شده عراقچی با هشدار نسبت به هرگونه اقدام ماجراجویانه از سوی آمریکا: آماده پاسخ قاطع به هرگونه تعرض هستیم وزارت امور خارجه: به دفاع مقتدرانه ادامه می‌دهیم / ایران هیچ خصومتی با کشور‌های منطقه ندارد پست‌های عجیب ترامپ و تکرار ادعا‌ها درباره ایران، ونزوئلا و گرینلند کانال ۱۲ اسرائیل: تصمیم ترامپ برای حمله گسترده به ایران قطعی نیست/ اسرائیل در آماده‌باش کامل قرار گرفته ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران

نزدیک شدن ایران و عربستان، تل‌آویو را نگران می‌کند

نزدیک شدن ایران و عربستان، تل‌آویو را نگران می‌کند مرکز پژوهش‌های امنیت داخلی رژیم صهیونیستی اعلام کرد، شاخص‌های نگران‌کننده‌ای درباره نزدیکی ایران و عربستان دیده می‌شود و این نزدیکی احتمالی، «اسرائیل» را نگران می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۴ - ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 05
کد خبر: ۲۷۰۶۳

به گزارش راهبرد معاصر؛  مرکز پژوهش‌های امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در گزارشی درباره پیامدهای دوجانبه عربستان و ایران برای کم کردن از تنش‌ها هشدار داد و اعلام کرد، این موضوع به منافع تل‌آویو و جایگاه آن در منطقه ضربه می‌زند و بر حجم بار امنیتی‌اش می‌افزاید.

 

در این گزارش که آن را «یوئل گوزینسکی» (Yoel Guzinski) مسؤول برنامه پژوهش‌های خلیج فارس و «سیما شاین» (Sima Shine) یکی دیگر از پژوهشگران این مرکز تهیه کرده‌اند، آمده است: ریاض و تهران اخیرا چندین شاخص نگران‌کننده برای از بین بردن بحران میان این دو کشور بویژه از طریق آمادگی برای حل مشکلات باقی مانده بر اساس گفت‌وگو نشان داده‌اند.

 

این دو تحلیلگر سپس گزارش دادند، نزدیکی احتمالی عربستان و ایران، «اسرائیل» را ناچار به بازترسیم راهبرد منطقه‌‌ای خود خواهد کرد زیرا این راهبرد بر اساس وجود منافع مشترک میان تل‌آویو و ریاض در مقابله با ایران ترسیم شده بوده است.

 

بنا به این گزارش، منافع مشترک سعودی و اسرائیل همچنین شامل مقابل با گروه اخوان‌المسلمین، حماس و داعش نیز می‌شود.

 

این دو تحلیلگر در ادامه خواستار دنبال کردن بیشتر تماس‌های ایرانی-سعودی و هوشیاری از این زمینه شدند تا مبادا تل‌آویو با تحولاتی بر خلاف منافع حیاتی خود غافلگیر شود.

 

در ادامه این گزارش آمده: احساس سعودی به ناتوانی و عجز ممکن است این کشور را به سمت تشدید تلاش‌ها برای دستیابی به سلاح هسته‌ای سوق دهد و موازنه قدرت در منطقه وارونه شود و این مغایرت با منافع اسرائیل است. علیرغم آنکه توافق سعودی-ایرانی احتمالی ، عمیق و فراگیر نخواهد بود زیرا آنها اختلافات ریشه‌ای در عوامل ژئوسیاسی و دینی دارند اما فورا بر جایگاه منطقه‌ای راهبردی اسرائیل تأثیر خواهد گذاشن.

 

دو تحلیلگر مذکور سپس به عملیات ارتش یمن علیه تأسیسات نفتی آرامکوی سعودی پرداختند و با نسبت دادن آن به ایران نوشتند، اینکه عربستان سعودی مجبور است تلاش کند تا به ایران نزدیک شود فقط به دلیل ناامیدی این کشور از پاسخ دادن آمریکا به «حملات ایران» نیست بلکه ریاض دریافته «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا نیز شخصا خواهان باز شدن در گفت‌وگو با ایران است.

 

در پایان این گزارش آمده، شکست در جنگ یمن و عدم توانایی عربستان برای فیصله دادن به مقابله با «حوثی‌ها» از دیگر دلایل تلاش عربستان برای نزدیکی به ایران است.

 

«علی ربیعی» سخنگوی دولت ایران اخیرا اعلام کرد، «حسن روحانی» رئیس‌جمهور نامه‌ای برای «سلمان بن عبدالعزیز» شاه عربستان در راستای صلح و ثبات منطقه فرستاده است.

منبع: فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار